Nieuws
Een jaar geleden is het herstel van de Branden afgerond. Jantinus Dokter, rayonbeheerder bij Stichting het Drentse Landschap, neemt ons mee door het gebied en vertelt over het meanderen van de Hunze en hoe landbouwgrond is omgevormd tot natuurgrond.
Een jaar geleden is het herstel van de Branden afgerond. Jantinus Dokter, rayonbeheerder bij Stichting het Drentse Landschap, neemt ons mee door het gebied en vertelt over het meanderen van de Hunze en hoe landbouwgrond is omgevormd tot natuurgrond.
Een jaar geleden is het herstel van de Branden afgerond. Jantinus Dokter, rayonbeheerder Noord bij Stichting Het Drentse Landschap, neemt ons mee door het gebied en vertelt over de nieuwe natuur die in het gebied is ontstaan, waaronder moeraskartelblad, naaldwaterbies en spontane slenken.
Een jaar geleden is het herstel van de Branden afgerond. Vanaf maart 2022 is hier gewerkt aan de herinrichting van het gebied als vochtig tot nat natuurgebied. Jantinus Dokter, rayonbeheerder Noord bij Stichting Het Drentse Landschap, neemt ons mee door het gebied en vertelt over de nieuwe natuur die in het gebied is ontstaan.
We zijn bezig met de inrichting van Noordma. In dit fotoverslag ziet u foto’s van de werkzaamheden in juli.
Een groep van zo'n dertig betrokken professionals zich 18 juli tijdens de jaarlijkse excursie door projectgebieden in het Hunzedal laten rondleiden door de Bestuurlijke Adviescommissie Hunze. Onder het motto ‘werk in uitvoering’ gingen ze het veld in om de voortgang in het gebied waar ze verantwoordelijk voor zijn te bekijken.
Op 21 september kunt u weer deelnemen aan de Hunzeloop. Deze jaarlijkse wandeltocht wordt georganiseerd door Het Drentse Landschap. Tijdens deze wandeltocht maken deelnemers kennis met de natuur in de kop van Drenthe.
In Noordma zijn we aan de slag met de herinrichting. Hieronder krijgt u een visuele impressie van de huidige activiteiten in het gebied. Er worden nieuwe kades aangelegd, waarvoor grond zal worden afgegraven en andere grond zal worden aangevoerd. De komende maanden zal er dan ook meer transport van bouwmaterialen in de omgeving plaatsvinden.
De herinrichting bij Boonspolder en Spijkerboor gaat sneller dan verwacht. In deze gebieden worden kades verlegd om meer ruimte te maken voor water en natuur. In Spijkerboor start de aannemer met de tweede fase: het aanbrengen van de kleilaag over de nieuwe kade. In de Boonspolder is inmiddels de tweede fase afgerond.
Hoe kan je met behulp van samenwerking een beschermd waterrijk gebied herstellen? Tijdens het Interreg Europe project RIWET gaan 11 Europese landen van elkaar leren door langs te gaan bij gebieden waar al veel gerealiseerd is. De Hunze is één van deze voorbeeldgebieden en wordt op 26 juni uitgelicht.
De Hunze heeft een nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en betrokken blijven bij het Hunzeproject? Meld u meteen aan!