Weer hoge opkomst bij informatiebijeenkomst Noordma


Terwijl buiten de eerste graafmachines rondrijden, verschenen opnieuw veel belangstellenden op de nieuwste informatiebijeenkomst over de werkzaamheden op Noordma.

Nadat er de vorige keer al 140 bezoekers waren geweest, werden de organisatoren op woensdag 5 juni prettig verrast door de meer dan 100 al dan niet direct betrokkenen die zich naar Molen de Wachter hadden begeven om bijgepraat te worden over de werkzaamheden in het gebied. Ook kon er voor het eerst kennis worden gemaakt met de aannemers die het werk gaan uitvoeren.

Drukbezochte stands

Naast de aannemer Van der Meer voor de inrichting van het gebied Noordma was ook Oosterhof Holman er voor de bouw van brug in de Hunzeweg. Aan de hand van luchtfoto's, kaarten en bouwtekeningen gingen medewerkers van Prolander, de provincie Drenthe, het Drentse Landschap en waterschap Hunze en Aa's in gesprek met bezoekers om vragen te beantwoorden, waar mogelijk zorgen weg te nemen en naar suggesties te luisteren. Ook was een stand bemand door de gemeente Tynaarlo om de plannen voor de herinrichting van het zogenoemde scoutingterrein en surfstrandje toe te lichten.

Vragen, antwoorden en suggesties

Er werden onder meer vragen gesteld over fietspaden en wandelroutes. Wordt de provinciale weg weer afgesloten als de brug gebouwd wordt? (Er komt een bypass zodat het verkeer door kan.) En waarom werden die bomen gekapt en waar gaat dat hout naartoe? (Er komt andere natuur en elders worden bomen herplant. Het hout wordt hergebruikt.) Welk effect heeft het dichterbij komen van het water op de aangrenzende bebouwing? (Er zijn geen uitstralingseffecten op de omliggende percelen.) Moet er een hoogholtje bijkomen? (Hier is de gemeente verantwoordelijk voor.)

De meeste vragen konden door de experts direct worden beantwoord en alle suggesties worden waar mogelijk meegenomen in het vervolg van dit project.

Overigens maakt Zuidoevers fase II hier geen onderdeel meer van uit: dit wordt meegenomen met de planvoorbereiding van een nieuw te starten project genaamd Wolfsbarge/Semslinie.

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig hoe Noordma eruit komt te zien? Hier vindt u alle informatie over de plannen met het gebied.

Elke woensdagochtend tussen 10:00 uur en 11:30 uur is er inloop in de keet bij het parkeerterrein hoek Meerweg / Noordma. Ook hier kunt u terecht met al uw vragen.

(En oh ja, dat (tijdelijke!) groene scherm langs de Meerweg is voor de dwergvleermuizen. Het helpt hen om hun vliegroutes te blijven volgen tijdens de aanleg van de nieuwe natuur.)