Een toekomstbestendig en leefbaar Hunzedal


Sinds de gemeenteraadsverkiezingen zijn er een aantal nieuwe wethouders die zich bezighouden met het Hunzedal. Wie zijn deze nieuwe wethouders? Wat vinden ze van het Hunzedal en wat is eigenlijk hun favoriete plek? De derde en laatste wethouder die we voorstellen is Ivo Berghuis, die het Hunzedal toekomstbestendig en leefbaar wil maken.

Ivo kan echt genieten van de prachtige natuur in het Hunzedal. Als nieuwe wethouder is hij verantwoordelijk voor de leefbaarheid in de gemeente Aa en Hunze. “Mijn uitdagingen zijn vooral woningbouw en de wensen van de inwoners op dat gebied. Het is mijn doel om deze onderwerpen in onze gemeente te verbeteren.”

De nieuwe wethouder groeide op in Gieten en kent het Hunzedal als zijn broekzak. Wat het wonen in het gebied volgens hem zo aantrekkelijk maakt is de kwaliteit en diversiteit van het landschap en de dorpen. “Hier mogen we trots op zijn, maar het betekent ook dat toevoegingen, onttrekkingen of andere ontwikkelingen in de woningvoorraad niet aan deze kwaliteiten mogen tornen.”

Genieten van Breevenen

Voordat hij wethouder in de gemeente Aa en Hunze werd, was hij onder andere raadslid en heeft hij meerdere bestuurstaken op zich genomen voor een fietsvereniging en als voorzitter van de organisatie van een internationale veldrit bij Gieten. Het komt dan ook niet als verrassing dat fietsen en mountainbiken zijn hobby’s zijn. “Het liefst ga ik naar de Breevenen, dat ligt ontzettend dicht bij mijn woonplaats. Ik vind het heerlijk om er te fietsen, maar wandel ook graag. Ik geniet iedere keer weer van de veranderende seizoenen en de natuur om me heen. Het is heerlijk om tijdens zo’n tocht op een bankje de rust in me op te nemen.”

Een leefbaar Hunzedal

Ivo hoopt dat het Hunzedal in de toekomst een goede balans krijgt tussen natuur, watersystemen, landbouw en recreatie. Om dit te bereiken vindt hij een goede samenwerking tussen alle betrokkenen essentieel.  “We leven in een prachtig gebied met natuur, water, landbouw en mooie dorpen. Dat willen we graag zo houden en het liefst nog verbeteren. Dit zie ik ook als een van mijn hoofddoelen als wethouder: Het Hunzedal toekomstbestendig en leefbaar maken.”