Uitnodiging inloopbijeenkomst Boermastreek


De herinrichting van de bovenloop van de Hunze in Boermastreek gaat veranderen. Het concept inrichtingsplan voor de nieuwe natuur langs het Achterste Diep wordt woensdag 27 maart gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst in Exloo. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

In gesprek over het plan

Het projectgebied is zo’n veertig hectare groot en ligt tussen de Zoersche landen en de Oude Dijk in Exloërveen. Het is de bedoeling om het Achterste Diep hier weer te laten meanderen en het kruidenrijk grasland, met hier en daar moerasbos, terug te brengen. Uitvoeringsorganisatie Prolander verduidelijkt het plan tijdens de inloopbijeenkomst met verschillende kaarten. Ook kunt u met hen in gesprek over het plan.

Waarom doen we dit?

Drenthe gaat voor robuuste natuur die tegen een stootje kan en ruimte biedt om te beleven en benutten. We verbeteren bijvoorbeeld de waterhuishouding en versterken de biodiversiteit in natuurgebieden. Met een gebiedsgerichte aanpak kijken we hoe de opgaven van natuur, landbouw, klimaat en water elkaar kunnen versterken. Zo maken we de natuur weerbaar en ontstaat er ruimte voor toekomstgerichte landbouw en economische ontwikkelingen. Kijk voor meer informatie op www.hunze.drenthe.nl.

Praktische informatie

Datum: woensdag 27 maart 2024 
Tijd: van 17.00 tot 20.00 uur 
Locatie: Het Wapen van Exloo, Hoofdstraat 8, Exloo

Aanmelden is niet nodig.