Opening Boonspolder en bevergebied Spijkerboor


Op vrijdag 25 oktober van 16 tot 18 uur is de opening van de Boonspolder en bevergebied Spijkerboor. Deze middag blikken we met alle betrokkenen terug op het succesvolle verloop van de werkzaamheden en kijken we vooruit naar de toekomst van dit prachtige gebied. Komt u ook naar de opening?

Hoe ziet deze feestelijke middag eruit? Vanuit café ’t Keerpunt lopen we naar bevergebied Spijkerboor, waar gedeputeerde Egbert van Dijk de laatste bak grond uit de oude kade zal graven. Vanaf dat moment kan het water uit de Hunze het bevergebied binnenstromen! Deze bijzondere mijlpaal willen we daarna vieren met een heerlijk stamppotbuffet.

Werkzaamheden

In 2024 legden we in de Boonspolder en in het bevergebied Spijkerboor nieuwe kades aan vanaf de Hunze en werden delen van de bestaande kades afgegraven. Hiermee geven we ruimte aan de Hunze om te overstromen en verbeteren we de waterkwaliteit. Het dynamisch vloedmoeras dat hierdoor ontstaat, is niet alleen goed voor de biodiversiteit van het gebied, maar maakt het ook voor natuurliefhebbers extra aantrekkelijk. Ook hebben we de kering in Spijkerboor zo’n vijftig meter verlegd: die ligt nu aan de westkant van het bosje. En we hebben de nieuwe kades ingezaaid met gras en bevergaas aangebracht. Hierdoor kan de bever die al jaren in dit bos woont hier blijven.

In november zullen de laatste werkzaamheden worden uitgevoerd. Alle werkzaamheden verliepen dankzij de inzet van vele betrokkenen en een mooie samenwerking met dorpsbelangen tot dusver zeer voorspoedig.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 25 oktober
Tijd: van 16.15 tot 18.00 uur
Locatie: café ’t Keerpunt (Oostermoer 1, Spijkerboor)

Met het oog op de catering willen we u graag vragen u vooraf aan te melden via het aanmeldformulier. U kunt zich aanmelden tot 20 oktober.

We wandelen ongeveer 10 minuten op de kade over het gras, dus denk aan goed schoeisel.

We hopen u graag te zien op deze feestelijke dag.