Aankondiging Hunzeloop 2024


Op 21 september kunt u weer deelnemen aan de Hunzeloop. Deze jaarlijkse wandeltocht wordt georganiseerd door Het Drentse Landschap. Tijdens deze wandeltocht maken deelnemers kennis met de natuur in de kop van Drenthe.

Het Hunzestroomdal wordt heringericht

In de Hunze wordt hard gewerkt om het gebied klimaatbestendig en klaar voor de toekomst te maken. Zo blijft de Hunze een prachtige beleving voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Op de website kunt u lezen welke maatregelen er worden genomen voor de herinrichting van het stroomdal.

Verrassende routes

Elk jaar worden er in de Hunze nieuwe routes uitgestippeld door prachtige landschappen. De routes variëren van 3 tot 25 kilometer en bieden veel verrassende doorkijkjes, met bossen, water, zand, vergezichten en kabbelende beekjes. Een dag waarop natuur, cultuur en gezelligheid elkaar ontmoeten. En dat begint al bij de start aan het Achterom in Zuidlaren waar de deelnemers worden verwelkomd met een kopje koffie/thee en een echt Drents kniepertje.

Vorig jaar had Tusschenwater een centrale plek in de routes. Dit jaar ligt het unieke natuurgebied van het Nationaal Park Drentsche Aa op de route. De Drentsche Aa is het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa.

Festival Vitaal

Op de dag van de Hunzeloop wordt in het centrum van Zuidlaren het Festival Vitaal georganiseerd door Sport Tynaarlo en de Zuidlaarder ondernemers. Kortom, op 21 september 2024 is er van alles te beleven in de omgeving van Zuidlaren!

Meer informatie

De opbrengst van de Hunzeloopwandeltocht komt ten goede aan Het Drentse Landschap, die dit op haar beurt weer investeert in het Drentse landschap. Zodat we niet alleen nu maar ook in de toekomst kunnen blijven genieten van alles wat Drenthe zo mooi maakt.

Meer informatie is te vinden op www.hunzeloopwandeltocht.nl

Aanmelden Hunzeloop

Tijdens de Hunzeloop kunt u genieten van prachtige natuurgebieden en een hoop gezelligheid. Doet u mee? Haal dan hier uw startbewijs.


Een voorproefje van de Hunzeloop

Hunzeloop (5)
Hunzeloop (6)
Hunzeloop (1)