Hunzeloop verbindt natuur, cultuur en gezondheid


Iedere derde zaterdag in september organiseert het Drentse Landschap de Hunzeloop. Met routes van 2,5 tot 25 kilometer kunnen zowel geoefende, als beginnende wandelaars meedoen aan de tocht.  De wandelingen gaan door een divers landschap met beschutte doorkijkjes, bos, ruimte en water. Onderweg zijn er verschillende rustpunten.  Alle wandelingen starten vanaf Het Achterom in Zuidlaren.

Natuur, cultuur en gezondheid

Naast een wandeling in een mooie omgeving, is er ook ruimte voor historie, cultuur, natuur en gezondheid.  De routes van Hunzeloopwandeltocht zijn geen enkel jaar hetzelfde. Dit jaar kunnen deelnemers een voormalige synagoge bezoeken, wandelen ze langs een hunebed, een molen en door een museum. Daarnaast is de Hunzeloop dit jaar de afsluiting van het programma Meters voor Diabetes; dat door Drentse deelnemers aan de Nationale Diabetes Challenge 2022 is gevolgd. Tegelijkertijd is de wandeling de start voor de week van sport Drenthe.

Praktische informatie

Deelname aan de Hunzeloopwandeltocht kost 6 euro. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee. Beschermers van Het Drentse Landschap krijgen € 1,- korting op het inschrijfgeld. Dit geldt ook voor leden van de KWBN. Honden zijn niet toegestaan op de routes. Meer informatie of direct inschrijven? www.hunzeloopwandeltocht.nl