Drie nieuwe wethouders in het Hunzedal


Sinds de gemeenteraadsverkiezingen zijn er een aantal nieuwe wethouders die zich bezighouden met het Hunzedal. Wie zijn deze nieuwe wethouders? Wat vinden ze van het Hunzedal en wat is eigenlijk hun favoriete plek? Iedere week stellen we één van hen voor. We beginnen met Jelbrich Peters, die het een luxe vindt dat de natuur in Tynaarlo altijd dichtbij is.

Hunzedal verbindt mens en natuur

Voor Jelbrich Peters kwam het wethouderschap als een verrassing, maar inmiddels voelt ze zich al helemaal thuis in haar nieuwe rol. “Als wethouder ben je echt betrokken bij de maatschappij. We werken met elkaar aan een mooiere gemeente Tynaarlo voor alle inwoners. Daar draag ik graag aan bij.”  
 
Peters woont sinds 2011 met haar gezin in Tynaarlo. “Ik ken de omgeving goed en kan echt genieten van het mooie landschap in Drenthe.” De nieuwe wethouder (PvdA) vindt duurzaamheid één van de belangrijkste thema’s in haar portefeuille. “Een aandachtspunt is dat iedereen duurzaam moet kunnen leven, ook mensen die minder te besteden hebben.  Daarom stellen we subsidies beschikbaar, bijvoorbeeld voor isolatie.”

In Tynaarlo is de natuur altijd dichtbij

In haar vrije tijd gaat Peters graag met haar gezin wandelen in het Hunzedal “Het is zo’n luxe dat de natuur hier altijd dichtbij is. Voor kinderen is er zoveel te ontdekken in het bos en op de heide. Mijn favoriete plek is Tusschenwater, het gebied tussen het Zuidlaardermeer en het Annermoeras. Het is fascinerend om te zien hoe landbouwgrond in relatief korte tijd is omgezet in een natuur- en waterwinningsgebied met zoveel biodiversiteit. Er leven al bevers en otters en veel soorten vogels. Het is een uniek samenwerkingsproject tussen Waterschap Hunze en Aa’s, Stichting Het Drentse Landschap, Waterbedrijf Groningen, provincie Drenthe, Prolander en de gemeente Tynaarlo.”

Harmonie tussen mens, dier en natuur

Peters vindt het belangrijk om natuurgebieden te verbinden en daarmee de biodiversiteit te vergroten. “Daarnaast kijken we hoe we verschillende functies kunnen combineren. Natuurontwikkeling, recreatie, landbouw, waterwinning, ze horen allemaal in het Hunzedal. Die harmonie tussen mens, dier en natuur is een doel om na te streven.”