Flessenhals op de radio


Waar de Hunze vroeger als een rechte streep door het landschap liep, zijn de contouren van de oorspronkelijke beek weer zichtbaar gemaakt bij Flessenhals in Borger. Verslaggever Aaldert Oosterhuis van RTV Drenthe ging kijken en sprak met Jantinus Dokter van Het Drentse Landschap over de nieuwe, meanderende Hunze.

Flessenhals ligt tussen de N34 en de voetbalvelden aan de oostkant van Borger. Eind augustus 2020 is Fuhler BV uit Emmen begonnen met de herinrichting van het gebied. Net als in andere deelgebieden van het Hunzedal is de gekanaliseerde loop van de Hunze weer in originele, meanderende staat teruggebracht. Het water kan op deze manier beter worden vastgehouden en dat is zeker met het oog op de steeds vaker voorkomende perioden van droogte, zeer gewenst.

De werkzaamheden zijn bijna klaar. Aan de randen van de beek worden nog bomen en struiken geplant, wat het eerste deel van het voedselbos van Borger wordt. Verder komt er nog een uitkijktoren.  Volgens RTV Drenthe is het nu al prachtig.